Kuru Meyvenin Faydaları

Mayıs 01, 2020
Bazı meyveler kurutulduklarında vitamin ve mineral oranları artar.
 
Özellikle üzüm, erik, kayısı ve hurma bu besinlerin ilk sıralarında yer alır. 
 
Kuru Üzüm
Vücudun günlük ihtiyacı olan enerjiyi sağlayan en güçlü besindir. Özellikle solunum yolu hastalıklarında birebir fayda sağlar. Günde tüketilen 8 tane kuru üzüm hem yüksek tansiyonu dengeler hem de bağışıklık sistemini iltihaplı bakterilere karşı korur.
 
Kuru Hurma
Antioksidan özelliği olan hurma vücudun ihtiyacı olan en etkili besindir. Biriken tüm toksinleri kısa sürede atarak vücudu adeta yeniler. B1 ve B2 vitaminleri bakımından zengin olan hurma beyin sağlığı için birebir fayda sağlar.
 
Kuru Dut
Kandaki hemoglobin hücrelerin sayısını artırarak kansızlık gibi riskli hastalıkları önler. Günde bir avuç tüketildiğinde gerekli enerjiyi sağlar. Kuru üzüm ayrıca tükürük ve midedeki enfeksiyonları azaltarak ağız kokusunu engellemede etkilidir.
 
Kuru Erik
Yaşlanma karşıtı etkili bir besindir. İçerdiği yüksek antioksidan ve vitaminler bakımından vücudu yeniler. Kansere karşı bağışıklığı güçlendirir.
 
Kuru İncir
Yağ ve sodyum oranı sıfır olan kuru incir damar tıkanıklığını önler. Bol miktarda protein barındırdığından kemik ve kas gelişiminde oldukça etkilidir.
 
Kuru Kaysı
En yüksek lif kaynağıdır. Kabızlığı önleyerek şişkinlik gaz sorununu giderir. Bu sayede yaşam kalitesini yükselterek stres ve depresyon oranını azaltır. Uzmanlar potasyum zengini kayısıdan günde 4 tane tüketerek kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranının azalacağını vurguluyor.
Güncelleme Tarihi: Mayıs 01, 2020

Yorumlar

Yorum yaz

Cevapla

* İsim:
* E-mail:
   Website:
* Yorum: